Skip to main content
“Leuk om mij hier even voor te stellen, ik ben Annoesjka, het gezicht achter Artmind!”

In mijn zoektocht naar stijl, authenticiteit en selflove kwam ik in contact met klei en boetseren. Ik volgde mijn hart, maakte andere keuzes om steeds meer mijn eigen weg te vinden….mijn eigen creatieve pad en heb het vorm gegeven in Artmind.

Ik leg het uit; voor mij betekent ARTMIND hoe kunstzinnig werken (ART) je gedachten (MIND) positief kunnen beïnvloeden en je hierdoor veel inzicht krijgt over jezelf en je leven! Dit “woord” heeft het allemaal in zich, creativiteit, scheppen, reflecteren, inzicht, groei, genieten en veranderen.

Al mijn werk en keramiek is met de handgemaakt. Het is niet zomaar een ding, het is een object met liefde, tijd en bezieling gemaakt. Soms een proces van dagen, weken, maanden, momenten van frustratie maar vooral momenten van pure vreugde. Dat maakt handwerk zo uniek!

Creativiteit is als een rode draad door mijn hele leven. Het geeft mij positieve energie die ik als zeer inspirerend ervaar. Voor mij is creativiteit een eerste impuls, zo neem ik waar, zo denk ik. Niet zo verwonderlijk dat ik na de middelbare school koos voor een creatieve vervolg opleiding.

Ik ging in Amsterdam studeren aan de Mode Academie Charles Montaigne. Na mijn afstuderen ging ik aan de slag als fashion designer. Ik kon mij volop ontwikkelen en er volgde een serieuze carrière als design manager voor een destijds populair merk “Lapagayo”. Het was een geweldige tijd met veel mogelijkheden. Ik reisde veel over de hele wereld, het waren mooie ervaringen en nu prachtige herinneringen.

Toch voelde ik mij naast deze geweldige tijd ook geleefd, mijn privé agenda was totaal afgestemd op het schema van mijn werk vol deadlines en prioriteiten. Dat brak mij op en ik maakte andere keuzes en ging verder als freelance designer. Ik werkte voor verschillende mooie merken zoals O’Neill, Kiekeboe, Eager Beaver en Blue Rebel maar had ook fijne opdrachtgevers als Peek & Cloppenburg en Euretco.

Na enige tijd voelde ik behoefte om mij ook op persoonlijk vlak verder te kunnen ontwikkelen. Ik volgde naast mijn werk een 4 jarige opleiding tot “KUNSTZINNIG DYNAMISCH COACH” bij de Kleine Tiki in Breda. Daar kwam ik in contact met mijzelf, leerde te voelen en een enorme ontwikkeling kwam op gang.

“En toen kwam er een moment waarop ik Ja zei tegen mezelf!”

Mijn eigen creative pad

Er volgde een proces van jaren waarin ik het leven opnieuw ging ontdekken, opnieuw ging vormgeven en opnieuw ging leven. Een leven met aandacht voor het kleine en de eenvoud, een leven met “less is more”. Ik volgde mijn hart, maakte andere keuzes om steeds meer mijn eigen weg te vinden….mijn eigen creatieve pad en heb het vorm gegeven in Artmind. Zonder plan of business concept vormde het zich onder mijn handen….ik ging aan de slag met klei and magic happened.

Mindfull scheppen en creëren! Mooi toch! En zo ontdekte ik dat ik creativiteit niet kan

afdwingen maar dat het mag ontstaan. Daarin heb ik mijzelf met veel geduld de ruimte gegeven. Ik volgde mijn stroom…. en zo geschiedde. Its all about an holy moment! Vandaar ook dat ik in de meeste creaties mijn stempel achterlaat om ons te herinneren aan de kracht die wij in onszelf meedragen!

“We all have the magic inside us”

Lifestyle

Nog steeds vind ik creëren het allerleukste om te doen! Telkens iets nieuws ontwikkelen en kijken hoe het uitpakt. Mijn keramiek is nu een onderdeel van mijn leven,

een onderdeel van mijzelf, een ware “Lifestyle”. Alles wat je ziet is door mijn handen gegaan en met bezieling gemaakt. En daarom…. every piece is made by hand and heart.

Ik heb mijn levensstijl veranderd naar langzamer leven (oftewel #slowliving), minder willen, minder moeten, minder plannen, minder consumeren maar ook meer genieten van het kleine, meer van het spontane, meer ruimte voelen en meer van jezelf zijn. Nu ik terug kijk op de weg die ik heb afgelegd besef ik dat het niet bij een droom is gebleven maar ik heb mijn droom tot leven gebracht.

En jij?

En hoe zit dat met jou, heb jij ook dromen en verlangens het eens anders te willen doen? Iedereen heeft immers een innerlijk vlammetje branden en ook jij kan dit in jezelf vinden. Misschien helpt dit verhaal jou te laten zien hoe waardevol je bent, want de wereld wacht op jou! Dus volg eens jouw verlangens, volg je hart en wellicht vind jij  ook jouw eigen magische pad.

Want op een dag kijk je terug naar de weg die je bent ingeslagen, en besef je hoe heerlijk het is te leven vanuit inspiratie in verbinding met jezelf, je eigen ware identiteit en kracht.

Dankbaar

Ook spreek ik hier graag mijn dank uit naar mijn man Eduard en onze twee kinderen die mij tijdens dit hele proces  hebben ondersteund in de vorm van vertrouwen, ruimte, geduld en hulp.

Volg ons op Instagram